Tak for valget


December 2009

Tak for den tillid, som først vælgerne og siden Byrådet har vist mig. Det en tillid, som vil gøre alt hvad jeg kan for at levet op til.

Vi der sidder om dette bord er valgt til at skabe de bedst mulige betingelser for borgerne i Furesø. ”Vi er valgt for at være uenige”, som Jesper Bach så rigtig sagde det for 4 år siden. Vi skal lytte, vi skal have respekt for forskellige synspunkter, vi skal prøve argumenter af på hinanden. Men vi skal også finde holdbare kompromisser og skal vi have modet til at handle.

For der bliver brug for handling i de kommende år. Vi skal have styr på økonomien, genforhandle Furesøaftalen og drive kommunen bedre og billigere. Vi skal på trods af anstrengt økonomi og en stigende arbejdsløshed fastholde godt serviceniveau. Og så skal vi tage fat på konkrete udviklingsopgaver, der trænger sig på; Flyvestationen, Bytorvet, Bybækskolen, Furesø som klimakommune o.s.v. Vi har kæmpestore opgaver foran os. Men det er en opgave, vi godt kan løse. For Furesø er ikke bare en kommune med en tilsyneladende bundløs gæld. Furesø er også en kommune med rigtig mange muligheder.

Vi skal gribe mulighederne og få Furesø på ret køl. Det skal vi gøre i et bredt tillidsfuld samarbejde her i Byrådet med kommunens dygtige medarbejdere og med vores engagerede borgere.

Valgets tale var klar, Der skulle nye kræfter til Furesø, Men valgtes tale var også, at der er brug for et bredt samarbejde. Det er mit håb, at vi i byrådet kan række hånden ud til hinanden og sige: Nu er valget overstået, nu trækker vi i arbejdstøjet og skaber konkrete holdbare løsninger til gavn for borgerne i Furesø.

Til de mange nye byrådsmedlemmer vil jeg sige: Glæd jer. Det er rigtig sjovt at være byrådspolitiker. Dagen i dag er fyld med højtid og forventning. Det er lidt som at starte i skole, man kikke sig omkring: er der nogen, man kan blive venner med. Mon man får mange lektier for, er læren streng, hvornår er der frikvarter?

Der bliver masser af lektier – tro mig, men der bliver også masser af gode oplevelser, hårdt arbejde og resultater. Og eksamen? Ja den kommer helt af sig selv om 4 år.

Endnu engang: Tak for valget. Og så går vi videre i dagsordenen.

Ole Bondo Christensen