Tale i Jonstrup – Maj 2010


Tale ved 650 års fødselsdagsfest i Jonstrup den 29. maj 2010

Tillykke med fødselsdagen
Det er et imponerende program, I har stablet på benene, og det er meget sigende for den kraft og idérigdom, der udgår fra lokalsamfundet i Jonstrup.

Jeg ved ikke om borgerne i Jonstrup kan omdanne vand til vin, men på andre områder har I til gengæld kunnet udrette mirakler:

– Jonstrup skole har været afgået ved døden i flere omgange, men I har formået at genoplive den fra de døde – hver gang.

– Ved sidste byrådsvalg blev der afgivet ca. 900 stemmer i Jonstrup. En plads i Furesø byrådet kræver i gennemsnit ca. 1.100 stemmer. Ergo: Jonstrup er matematisk for lille et lokalområde til at blive repræsenteret i Byrådet. Men igen er der indtruffet noget nærmest overnaturligt: Ikke mindre end 5 medlemmer af Furesø Byråd – eller næsten 20 pct. – er bosiddende i Jonstrup.

– Furesø kommunens suveræne 10. klasse tilbud – Egeskolen – ligger i Jonstrup. Her spiller man fodbold og deltager i skolernes landsturnering, som andre skoler også gør. Men Egeskolen kommer – nærmest som ved et mirakel – til finalen næsten hver år og vinder dem. Egeskolens målscore i dette års turnering var overnaturlige: 53-5 i Egeskolens favør.

Men selv om det virker som mirakler, ved vi jo godt, at ingenting kommer af ingenting – bortset fra lommeuld. I er dygtige, og I gør en kæmpeindsats for at gøre lige præcis Jeres lokalsamfund til det bedste af alle verdener. Petanque, atelier, fodbold, jazz-festival, spisehus, de bedst tænkelige fritidsinstitutioner. I name it- You got it!

At bo i et velfungerende lokalsamfund med liv er afgørende for vores daglige trivsel. I Jonstrup bidrager I i høj grad til at skabe det gode hverdagsliv for jer selv og hinanden.

Talent forpligter! Når man har så meget, og kan så meget, er man også forpligtet til at dele ud af det. Det ved I allerede – og det gør I allerede. Jonstrup 89 har været med til at starte lokalsamfundenes samvirke i Furesø og er på den måde med til at give erfaring videre og skabe en god dialog om Furesøs udvikling. I har også i høj grad bidraget til den gode dialog om de igangværende drøftelser om Furesøaftalen.

En kommune med en trængt økonomi har mere end nogensinde brug for aktive, positive borgere og lokalsamfund. Og jeg vil tillade mig til slut at citere J.F. Kennedy: Sørg ikke, hvad kommunen kan gøre for dit lokalsamfund. Spørg, hvad dit lokalsamfund kan gøre for kommunen!

Endnu engang: Tillykke med fødselsdagen – og rigtig god fest.

Ole Bondo Christensen