Tale til De konservatives arrangement den 29. maj 2010


Overdragelse af materiale vedrørende C-Værløse til Furesø arkiv

At kende historien er afgørende for at kunne manøvrere rigtigt i nutiden og lægge de rigtige planer for fremtiden.

Derfor er det rigtig godt, at samle historisk materiale ind, systematisere det og gøre det tilgængeligt for eftertiden.

Da jeg tiltrådte som borgmester den 1. januar 2010 fandt jeg i min brevkasse et meget venligt brev og en velkomstpakke fra Ernst Elgaard. Der var bl.a. bogen, som Ernst Elgaard selv har skrevet. ”Om kommunens styre og lidt mere”, som beskriver kommunestyret i Værløse fra 1841 til 2001.

Bogen slutter med et spørgsmål: Skal vi have en kommunalreform – og det fik vi jo som bekendt!

Jeg har forstået, at Ernst Elgaard er undervejs med en ny bog, der handler om hvordan sammenlægningen mellem Farum og Værløse fandt sted. Det kan godt blive en bog, der vil få stor interesse.

I materialet fra Ernst Ellegaard lå der også bogen: ”50 år med de konservative i Værløse”. Bogen handler om de konservatives historie, men i lige så høj grad også om Værløse histories. Og det er ikke blot fordi, at de konservative jo har siddet på borgmesterposten i en meget stor del af de 50 år, men også fordi, at lokalpolitik – uanset partifarve – jo handler om at udvikle lokalområdet og gøre hverdagen bedre og rigere for os der bor her.

De konservative har også i dag afgørende indflydelse på udvikling af den nu fælles kommune. Det har I fordi, I er dygtige, kompetente og løsningsorienterede samarbejdspartnere i det Byråd, der skal forsøge at trække Furesø fri af den gældskrise, vi blev født med.

Da jeg læste annoncen om dette arrangement i Furesø avis, troede jeg først, at overskriften var: Konservative er historie. Nu på museum i Værløse.

Der tænkte jeg, at ”Okay, den tur som partiformanden tog til Mallorca var måske ikke den mest smarte – men kunne en undskyldning mon ikke gøre det.”

Og det viste sig jo også at være vejen frem. Teksten i annoncen var naturligvis en anden, end den jeg havde opfattet. Teksten var ”Konservatives historie i Værløse nu på museum” – og det giver jo helt anderledes mening.

Jeg er rigtig glad for, at de konservative ikke er historie, men at vi tværtimod i disse år kan skrive historie sammen. Jeg er overbevist om, at det er det bedste for borgerne i Furesø i den situation vi står i.

Tillykke med historien og god vind fremover