Fredagsbøn i Furesø


I industrikvarteret i Farum ligger Dansk Tyrkisk Kulturforenings bygning. Lokale ildsjæle ombyggede for ca. 15 år siden den gamle industribygning til en moske. Foreningen har 350 medlemmer fra Furesø og omegnskommunerne. Lokalerne er åbne hver dag og fyldes til bristepunktet under fredagsbønnen. Jeg var i dag på besøg og hilste efter fredagsbønnen på mange af de fremmødte. Jeg havde også et møde med den lokale imam og med bestyrelsen for foreningen. Man er glade for bygningen, men mangler plads. Man overvejer at bygge til og måske købe sig ind på nabogrunden. Samtidig vil man meget gerne kunne bruge huset til aktiviteter for unge og på den måde tage del i det frivillige sociale arbejde Furesø. Vi aftale et genbesøg på rådhuset inden længe.

  • Inger Petersen

    Hver gang jeg har deltaget i et besøg med den tyrkiske befolkning her i Farum, har jeg kun haft en god oplevelse. Første gang var et møde med den meget unge Hassan Mor til et møde i Kulturelt Samråd og siden har der været mange ting, der er blevet løst på den bedste måde.
    Hilsen Inger