Venskabskommune med Solvang


Furesø er i dag blevet venskabskommune med Solvang FFO, der i sidste uge havde frikommuneforsøg med egen møntfod, en bank, et skattesystem og hele to valgte borgmestre, der dog havde tjansen på skift. Alle Solvangs borgere var i beskæftigelse i de i alt 11 værksteder i kommunen. Her blev produceret alt fra pølsehorn, dufteposer, armbånd og blyantsholdere. Servicesektoren var også repræsenteret med en god café og en spillehal som nogle af fristelserne. Lønnen på de forskellige arbejdspladser var 5 kroner i timen (i Solvangs egen mønt). Heraf betalte man 1 krone i skat til samfundets bedste.

På mit møde i dag med de to borgmestre, Freya og Jonathan, blev vi enige om at underskrive en samarbejds- og venskabsaftale. Vi snakkede om, hvad der skal til, for at skabe en god kommune for børn og andre borgere. Og så blev vi enige om, at vi som borgmestre kan komme på besøg hos hinanden. Når det sker, skal der serveres enten bananasplit eller is med flødeboller. Det har nemlig været menuen de to gange, vi har mødes. Første gang i Solvang i sidste uge og så i dag her i Rådhuset i Furesø.