zoom in – zoom out


Tale ved åbning af udstilling i Farum Kulturhus den 15. januar med billeder af Robert Røssell: Først rigtig godt nytår til alle. I dag har vi hele tre ferniseringer i Kulturhuset. Vi har heldigvis stadig råd til kunst og kultur i Furesø. Vi er blevet bedre til at strække pengene og får meget ud af dem, vi har tilbage. Zanne Jahn og hendes kollegaer i Kulturhuset er rigtig gode ambasadører for den indstilling. Når jeg går ind i værkerne af Robert Røssell vækker de minder om min barndom i det midtyske søhøjland. Vi havde et sted, hvor vi legede næsten hver dag med en dam, et skovbryn og marker. Når man lå med næsen i græsset, fulgte myrens vandring, anede dammens blå vand i øjenkrogen og fuglens flugt foroven – så erfarede man skaberværkets kraft og mangfoldighed. Det store i det små. De mange nuancer og perspektiver. Sådan er Robert Røssells billeder. Frank Jæger kommer ind på det i digtet: Liden sol i disse uger. Februar har gjort os mindre. Sne, der tynger. Is, der knuger. Vi kan ingenting forhindre. Vi kan heller ikke bede, om at måtte blive større. Stær og mus og vinterhvede, må på vore vegne spørre. Men måske april vil hente, vore hjertebål tilbage. Sammen vil vi tålsomt vente. Liden sol i disse dage. Stær og mus og vinterhvede må på vore vegne bede. Det er fugle- og myreperspektivet i samme billede. Zoom in – Zoom out! Frank Jæger har boet og arbejdet i Farum. Nu et halvt århundrede efter hænger Robert Røssells billeder i Farum Kulturhus og illustrerer skaberværket på samme og dog en ny måde. Tak for det og nyd udstillingen.

 • Robert Røssell

  Kære Ole Bondo,

  En stor tak skal du have for dine meget smukke ord ved ferniseringen i lørdags i Farum Kulturhus.
  Det er fantastisk at opleve, at du så smukt kunne sætte dig ind i mit univers og på denne måde engagere dig i mine malerier.
  Det har været en stor oplevelse at få lov til at hænge op i Farum Kulturhus, som jeg har oplevet som et utroligt og meget dynamisk sted. Samarbejdet med især Zanne Jahn, som har været fantastisk inspirerende, og og ligeledes hendes meget engagerede personale, har været særdeles spændende.
  I har med huset og disse fantastiske mennesker (især Zanne) noget helt unikt, som I med god grund kan være meget stolte af.

  De bedste hilsener og endnu en gang stor tak
  Robert Røssell