Gældsanering nu


”Giv os mulighed for at betale gælden tilbage”. Det lyder som et paradoksalt ønske, men det er faktisk det ydmyge og ansvarlig krav vi stiller i genforhandlingen af Furesøaftalen

Mange borgerne føler ikke, at de har lod og del i vores kæmpegæld på 3 mia. kr. Når jeg møde folk på gaden er holdningen, at staten skal overtage ansvaret. “Vi har ikke større ansvar for den gæld end borgerne i Skagen” er synspunktet hos mange.

Problemet er blot, at regeringen ikke kommer med 3 mia. kr. og indløser vores gæld. Det sker ikke – hverken før eller efter et valg! Derfor må vi drøfte en løsning, hvor kommunen betaler gælden tilbage, men på nogle ordentlige vilkår, så vi kan opretholde en god service og gode udviklingsmuligheder i kommunen.

Lånet skal omlægges til en fast lav rente. Samtidig skal vores særtilskud forhøjes eller forlænges. I modsat fald kan vi ikke klare gældsforpligtelsen.

Når særskatten i Farum udløber senest med udgangen af 2013, mister vi en årlig skatteindtægt på 116 mio. kr., hvilket efterlader et stort hul i kommunekassen. Derfor er vi nødt til at finde en løsning, der giver en mærkbar lettelse i de årlige udgifter til renter og afdrag. I dag betaler vi 220 mio. kr. om året i renter og afdrag. Det beløb skal ned med mange millioner.

Susanne Mortensen (K) og jeg har aftalt det næste møde med Bertel Haarder den 28. februar og håber her på et positivt udspil fra regeringen. Vi har brug for et godt resultat, så vi kan lægge fortiden bag os og gå fremtiden i møde som en normal kommune. Hvis vi får løst vores gældsproblemer, har vi alle muligheder for at blive en fantastisk kommune.

 • Vibeke Hellmann, Folketingskandidat Liberal Alliance

  Selv om jeg er flyttet fra Farum for tre måneder siden, kan jeg blive harm over den arrogance regeringen lægger for dagen i forhandlingerne om en rimelig løsning på Furesøaftalen.
  Ingen borgere er skyld i den gæld, der trækkes med og ikke mange ønskede den sammenlægning af Farum Og Værløse.
  Ved Kommunalvalgt havde alle partiet en løsning højt på dagsorden, og stadig trækkes kommunalbestyrelsen med en uvillig forhandlingspartner. Bertel Hårder se nu at få løst den gordiske knude og giv Furesø Kummune friheden til at blive den pragtfulde kommune, der er potentiale til.

  • Ole Bondo

   Kære Vibeke
   Tak for støtten. Held og lykke med folketingskandidaturet.
   Ole

   • Vibeke Hellmann, Folketingskandidat Liberal Alliance

    Tusind tak Ole

    MVH
    Vibeke

 • Carsten Hartmann Andersen

  Propertoiner!

  Umiddelbart kan vi nok alle synes, at det kan være dybt uretfærdigt, at nuværende Furesø Kommune skal straffes for fortidens synder i Farum Kommune, læs venligst: Peter Brixtofts luftkasteller!

  Når jeg besøger min storebror i Frederikshavn, og fortæller ham og hans nærmeste familie om vores situation, bliver han undtagelsesvis særdeles rasende. I parentes bemærket, er han jyde af den gode gammeldags slags: Besindig, og dermed rolig og velovervejet. Lidt købmandigsagtigt!
  Han fortæller mig oprigtigt, at han ingenlunde vil være med til til at finansere fordums løsagtigtighed her lokalt, på bekostning nedskæringer hvor nu han bor og leve md sin familie! – Og jeg forstår ham! – Jeg har ingen modargumenter!
  Jeg ved jeg bliver utrolig upopulær og provokerende ved ved at fremhævde faktum: Vi bør retfærdigvis selv løse problemet!
  Derfor tillod jeg mig allerede i valgkampen at spørge alle respektive spidskanditer fra de forskellige partier om: har i en plan B?
  Ingen svarede!
  Jeg foreslog følgende:

  1. Få gang i erhvervslivet.
  2. Forsøg at tiltrække nye borgere.
  3 Markedsfør Furesø Kommune dermed vidt og bredt.
  4. Minimer administrations omskostnigerne (Læs venligst: Reducer administrationen med 50%, hvilket indebær nedlægelse af Farum Rådhus – (min storebror kan ikke forstå at en så lille kommune skal have 2 administrations bygninger!!!!!! – Få langt flere medarbejdere til at agere ude i virkeligheden- ude og væk fra kontoret!)

  • Vibeke Hellmann, Folketingskandidat Liberal Alliance

   Det er svært at tiltrække nye borgere især til Farum, så længe byen er belastet med den uretfærdig skatteforskel.

   Jeg mener at Løkke & Co må til lommerne.

   • Ole Bondo

    Enig! Særskatten koster en Farum-familie i gennemsnit 15.000 kr. om året. Det er svært at have én kommune og to forskellige skatteniveauer. Det hænger ikke sammen på længere sigt.
    Ole