Kunstudstilling et tilløbsstykke


Dagens fernisering i Farum kulturhus blev et sandt tilløbsstykke. Næste 4000 tilskuere fandt vej til åbning af udstillingen “Lokale kunstnere”. De besøgende kunne glæde sig over 336 forskellige værker af hele 141 forskellige kunstnere. Jeg holdt en lille tale for at markere åbningen:

Endnu en gang kan vi åbne en udstilling her i Farum Kulturhus i høj sol og med godt humør. Det er Furesø Kunstforening, der traditionen tro har inviteret lokale kunstnere til at vise deres værker frem. Alle Kulturhusets udstillingsfaciliteter er fyldt til bristepunktet: Galleriet, Foyeren, Ganggallerierne. Udstillingen har fundet plads til 141 lokale kunstnere og 336 værker. Furesø må være være en af de kommuner i landet med flest udøvende kunstnere. Det skyldes et stort og aktivt foreningsliv og gode udstillingsmuligheder, der benyttes af både professionelle “fuldtidskunstnere” og af “fritidskunstnere”.

Bag hvert enkelt af de 336 værker, man kan se i Kulturhuset i dag ligger mange timers arbejde, overvejelser og drømmen om at udtrykke netop den idé eller tanke. Kunstneren har diskuteret værket med kone, mand kæreste, børn og venner  før det er blevet færdigt; klar i udtrykket og klar til ophængning.

Nu pryder de så væggene i Kulturhuset og kan give idéen, udtrykket og drømmen videre til os. Gå ud og nyd det.

Tak til Alic Rosenlund og Furesø Kunstforening for et kæmpearbejde med at planlægge og arrangere udstillingen. Tak til Zanne Jahn og Farum Kulturhus for at lægge rammer til og hjælpe med at få udstillingen til at blive en realitet.

Rigtig god udstilling.

Det viste billede er malet af Lisbeth Murel “Uden titel”

 

  • sven-ove kjældgaard

    Flot arrangement set her fra U-Danmark (Uldum).
    Men jeg savner et billede af Alic Rosenlund.
    Smukke-Sven i Uldum