Gå ikke over åen efter vand


Hvorfor sejle på de de syv have, når du kan ro og fiske på søerne i Furesø kommune. Farum Lystfiskerforening har anskaffet 3 helt nye lystfiskerbåde. De er specialbyggede til lystfiskeri, lette at ro, stabile i vandet med køl og hyttefad. Lystfiskerforeningen har købt og betalt jollerne, men fået tilskud fra Friluftsrådet til ca. halvdelen af anskaffelsessummen. Jollerne skal ligge i de tre største søer i kommunen: Furesø, Farum sø og Søndersø.

Farum Lystfiskerforening ligger midt i det Nordsjællandske Søhøjland, og har en fin stribe søer i oplandet Alligevel oplever foreningen, at mange lystfiskere ”tager over åen efter vand”, forstået på den måde, at de tager helt til Jylland, Sverige eller Tyskland for at fiske efter gedder, aborrer og sandart. Det vil foreningen gerne lave om på, ved at få flere lystfiskere til at fiske i vores søer. Og som sidegevinst; spare på CO2’en!

For at sætte skub i dette har foreningen altså anskaffet de tre både, der blev indviet på Farum Sø i dag i bragende solskin. Jeg havde fornøjelse af at ro den første jomfrusejlands sammen med klubbens formand, Ole Gammelmark. Tak til bestyrelsesmedlem Lars “Frø” Nielsen for at have være initiativtager til at anskaffe de nye både og for invitationen til arrangementet i dag. Tak til foreningen for at gøre det lettere for Furesøborgerne at komme ud og nyde naturen – med eller uden fiskestang.

Furesø Kommune vil følge trop og forsøge at få gang i bådudlejningen ved Farum sø, der af sparegrunde blev lukket for et par år siden.

Gaven fra Furesø kommune til dagens arrangement var en flaske Linie Aquavit, der nok har være på de syv have, men først nu har oplevet Farum sø.

Læs mere om Farum Lystfiskerforeningen her