Ny hjertesti ved Søndersø


Forår, liv, motion

Sikke et fantastisk  forårsvejr, vi har i dag. Benny Andersen har skrevet:  Det er forår og alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter. Slut med fordums fede ødselhed. Vi begynder at træne til skeletter.

Helt så slemt står det ikke til efter den nye Furesøaftale. Men vi skal hele tiden passe på budgetterne  – og udgifterne på sundhedsområdet er stigende.

I samme digt af Benny Andersen står meget smukt at læse: En gang skal jorden gå sin bane uden mig. Men når forårsolen skinner – lever jeg.

Hjertestien ved Søndersø giver nye muligheder for at opleve livet og få den livgivende motion. Stor tak til Hjerteforeningens lokalforening for utrætteligt at have arbejdet for stien.

Sundhed i Furesø

Regionen tager jævnligt pulsen på sundhedstilstanden i de enkelte kommuner.  Den seneste sundhedsrapport for Furesø siger, at for mange af os motionerer for lidt. Hele 32 pct. af Furesøborgerne er så inaktive, at der er risiko for udvikling af hjerte- karsygdomme. Heldigvis er langt de fleste interesserede i at bevæge sig noget mere. Furesø er optaget af at finde nye veje på sundhedsområdet – og hjertestien er en af dem.

Vores smukke natur

Hjertestien ved Søndersø går gennem meget smuk og varieret natur. Vandet i Søndersø er så rent, at det bruges som drikkevand af Københavns kommune. På en heldig dag, kan man se fiskeørnen. Stien går også forbi Præstesøen med mange fugle og sjældne overdrevsplanter. Man kommer tæt på Flyvestation Værløse, hvor vi håber snart at kunne få hul i hegnet og åbne naturområdet for publikum. Og man passerer endelig hen over Tibberup år, hvorfra vandet løber fra Søndersø for at ende i Roskilde fjord.

Besøg Skovhuset

Når man er nået stien rundt, bør man unde sig selv et besøg på Skovhuset, hvor der for tiden er en dejlig udstilling af Adi Holzer og hvor man i den hyggelige café kan få en kop kaffe og en kage.

Prøv hjertestien med din hjerteven

Hjertestien er til gående, cyklende, løbende i alle aldre. Tag din hjerteven i hånden og prøv hjertestien af.

 

Rigtig god tur.