Bryllup, båd og bold


Det blev en weekend ud over det sædvanlige. Tea og Lars blev viet ved Farum sø, Niels mesterværk af en kano blev søsat ved Furesøbad, det årlige maraton blev løbet og FCN vandt polkalen i Parken.

At vie et ungt par på en solskinsdag i skoven er en fest, og den bliver ikke mindre af at bruden er højgravid og datter til min kusine. Mine bedsteforældre er Teas oldeforældre. Slægt skal følge slægters gang.

Niels har arbejdet på sin kano i 3-4 år. Forbilledet er en canadisk indianerkano. Alle trædele er savet ud, dampet og bøjet, sat i spænd, lakeret , samlet og beklædt med lærred. Vi har fulgt arbejdet gennem årene og var med til søsætningen. Barnebarnet, Kamma, døbte kanonen, der lå flot på vandet.

 


Jeg løb mit første maraton i København i 1987 .  Siden er det blevet til mere end 30 maraton og mange tusind kilometer Men sjovt er det stadigt at æde sig gennem Københavns gader. Skridt for skridt. Det er ikke svært at løbe maraton. Man skal bare flytte benene tilstrækkeligt mange gange. Jeg havde fået en særlig FCN-trøje at løbe i. ”Borgmester løber for pokalen”, stod der. Det gav mange bemærkninger – også fra FCM-tilhængere. Hilste på Kasper Krüger, min gode byrådskollega undervejs. Han bidrog til underholdningen med musik fra sit DJ-anlæg.

Et hurtigt bad og så til hovedbanegården, hvor jeg skulle møde mine to nevøer Anders og Jonathan, som jeg havde lovet at tage med til aftens pokalfinale. Det blev et brag af en kamp, hvor Rawez Lawan og Søren Christensen sørgede for FCN´s 3 mål. Det sidste afgørende i overtiden. De lokale helte havde gjort det igen og kunne bringe pokalen med tilbage til Furesø. Som sidste år sad jeg ved siden af Hernings borgmester Lars Krarup. Man under ham snart den pokal. Efter kampen hilste jeg på holdejer Allan K, træner Morten Wieghorst og spillerne. Rådhuspandekagerne bliver i år serveret i Farum Kulturhus den 31/5 kl. 13, hvor fans kan komme forbi og hilse på spillerne.

Det var en dejlig weekend i maj.

 • I read a lot of interesting articles here.

  Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a
  lot of work, there is an online tool that creates unique, google friendly articles in minutes, just type
  in google – laranitas free content source

 • I read a lot of interesting posts here. Probably you
  spend a lot of time writing, i know how to save you
  a lot of work, there is an online tool that creates unique, SEO friendly articles in minutes, just type in google
  – laranitas free content source

 • Lars Steen Hansen

  Hej Ole
  Måske er dette henvendt til Niels.
  Jeg ser Nielses flotte kano… og genkender modellen som til forvæksling ligner en kano jeg lige har købt på det brugte marked.
  Forskellen er dog at min enten ikke er bygget færdig eller også er den bygget om – til noget være noget…. Selve skroget er fint og helt. Men toftelister og sæder er erstattet med rå brædder af den værste slags. Jeg er nu på jagt efter tegninger og billeder der kan vise hvordan sæder og tofelister originalt kan eller skal se ud, hvilke træsorter de er lavet i og hvordan det hele er forarbejdet.
  Er det noget du – Ole eller måske Niels – kan hjælpe mig med at komme i retning af ….?
  mvh. Lars Steen Hansen

  • ole bondo christensen

   Hej Lars
   Du kan kontakte Niels på mail overskæg@mail.dk (og den er god nok!). Han vil gerne hjælpe med råd og dåd. Mange hilsener Ole