En tur med “Rynkebussen”


Ældre Sagens indkøbsbus er et tilbud til alle i Farum Vest, som har svært ved at handle p.g.a. manglende offentlige transportmidler. Bussen samler passagerer op hver torsdag Kl. 9:00 fra Akacieparken og derefter fra Æblelunden – Gedevasevang, Akacietorvet, Fredtofteparken og ved Stationen.

Bussen ender på Farum Bytorv, hvor man kan handle i 1½ time før turen gå sammen vej tilbage. Som en del af pakken er der i kulturhuset i Farum arrangeret formiddagskaffe, hvor man kan sidde og hygge og snakke, før hjemturen starter.

Der er en frivillig hjælper med bussen, som hjælper med rollatorer og tunge varer.

I dag tog jeg en tur med bussen. Jeg blev mødt af Leon Andersson, der på 5. år er frivillig koordinator. Bussens historie går 15 år tilbage. Vi steg på bussen ved Akcieparken og inde længe var den fyldt med glade, snakkende ældre og deres rollatorer. Jeg fik plads ved siden af Ritta, der har boet i Farum siden 1956. Ritta bor nu i Æblelunden og blev alene for 11 år siden. Ritta fik en blodprop for snart mange år siden. Hun går dårligt men er kvik i hovedet og i replikken. Bussen er en god måde at møde andre ældre på. Det er dejligt at snakke med andre, og så er bussen et godt og billigt alternativ til, at varerne skal køres ud for kommunens regning.

Fremme i Kulturhuset får jeg en snak med formanden for ældresagen i Farum, Alfred Mønster. Han fortæller om de mange aktive ældre og frivillige i Ældresagen. Frivillige besøgsvenner besøger ældre medborgere, der føler sig ensomme i eget hjem og på plejehjem. Telefonstjernen er et tilbud om, at man kan blive ringet op hver morgen. Det er trygt for den ældre og for dennes familie. Hjælpende hænder er et korps af frivillige, der kan give en hånd med til ting, som det med alderen kan være svært at klare selv – som at sy en knap i, hænge billeder op o.l. Det friville arbejde er organiseret gennem et korps af gruppeleder. Der er styr på tingene og både Alfred og Leon lyser langt væk af glæde ved at kunne hjælpe andre. Det blev en dejlig tur med “Rynkebussen”, som Indkøbsbussen hedder i Folkemunde, og snakken med Leon og Alfred gav god indsigt i al det frivillige arbejder, der gøres på ældreområdet. Tak for det – og tak for turen.

 

 • Leon

  Jeg er glad for at du fik noget ud af turen, idet var formålet at vise dig, hvor stor betydning en så økonomisk rimelig indsats som indkøbsbussen har. Når det så ovenikøbet sparer penge for kommunen, er det vel ikke så ringe endda.
  Jeg har kun en lille retttelse, nemlig at busdriften har bestået i 15 år, men jeg har kun været med i 5.
  Med venlig hilsen

  Leon

  • ole Bondo

   Tak Leon
   Jeg retter.
   Hils Fruen.
   God weekend.
   Ole