Forfatter i Farum Midtpunkt


Per Fihl Jensen har boet alene i en etværelses lejlighed i Farum Midtpunkt i mere end 22 år. Per er invalidepensionist og kommer ikke meget ud. Men han ringer gerne og fortæller om, hvordan det går. Og så skriver han på en roman med titlen “Øjebliksbilleder”. 406 tætskrevne sider er bogen oppe på nu – med afsnit som “Et Vintereventyr”, “Et memorandum fra en ganske almindelig mand” og “Fremad Kammerater” Det er et kæmpearbejde, der tager det meste af Pers tid. Kalejdoskopisk kalder Per sin fortællerstil. Vi kommer langt omkring i sindes kringelkroge og møder både de lyse og de mørke sider. Her kan du læse uddrag fra romanen. Der er link til romanen nederst på siden.

Det er vigtig her i tilværelsen at vi ikke lukker af for hinanden men giver en i hjælpende hånd der hvor det er nødvendigt.

—————
Forår i danmark.
Jeg er så glad og fri
Jeg arbejder med den levende fantasi.
Og skriver det jeg kan lide.

————–
Han ringer lige til skt Nicolai tjenesten og får en sludder for en sladder om hvad han har bedrevet siden sidst han har været ude for at låne penge men der lavvandet i kassen folk har simpelthen ingen penge. Det er sidst på måneden

—————
Mit liv er gået helt i stå her i Farum Midtpunkt.
Jeg mangler en selvtillid til at få styr på tingene.
Jeg mangler en hjælpende hånd.
Det er der ikke meget af i krise tider.
Nu venter jeg kun på det vil på døren ringe.

Nu har jeg været oppe i Nærbiksen.
Og købt dagens fornødenheder.
Jeg har to øl tilbage.,
Jeg drikker øl meget hurtig.-
Måske skulle jeg gå til Kims fødseldag.

———
Øjeblikket suser forbi. Men jeg må ikke se mig tilbage jeg skal se fremad ved jeg godt. Men det kan have sine vanskeligheder sommetider når det kniber. Heldigvis har jeg to bajere. Og må acceptere at jeg altså er forfatter – det kan der ikke laves om på. Jeg skal og må igennem hele denne kaskade af tanker og følelser i denne et værelses lejlighed sommer og vinter.

———-
Det var enorm dejligt at stå på Sicilien og tale til DR. Han ville gerne høre indslaget igen. Det er fra sommeren 1981. Vi boede i en lille støvet siciliansk landsby Comiso. Det var meget varmt. Vi havde tropenat. Han sad under et oliventræ og skrev på en gammel skrivemasinen fredslejeren havde stillet til rådighed for skribenterne. Det var bare fantastisk at sidde og vide at man kom i DR med dette stof. Han fik ikke noget at spise i de tre uger han skrev. Hvordan han har overlevet aner han ikke men tror på Guds styrke.

Download hele romanen her