Lej robåd i Farum Sø


Nyt samarbejde sætter gamle både i søen

Nu er der igen mulighed for at nyde Farum Sø fra en robåd.  Efter flere års lukning er bådudlejningen åben igen gennem et samarbejde mellem Ungecenteret, Lystfiskerforeningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Genåbningen af bådudlejningen er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi med nytænkning kan finde løsninger, når vi hjælper hinanden på tværs i kommunen og samarbejder med frivillige.

Det var et innovationskursus i Furesø Kommune, der gav ideen til, at kommunens Kultur- og Idrætsafdeling og Ungehuset kunne arbejde sammen om at holde bådudlejningen åben i skolernes sommerferie. Bådudlejningen har ellers ligget stille i nogle år, fordi der ikke var økonomi til at drive den. Ungehuset, hvis formål er at hjælpe unge på vej, flytter ud og holder til ved bådene og står for udlejningen af dem. Farum Lystfiskerforening er også en vigtig del af samarbejdet, idet dens medlemmer vedligeholder både og broer.

Det er super godt, at vi nu kan tilbyde en fredfyldt rotur i vores smukke natur. Det er attraktivt for kommunens egne borgere og også i høj grad for turister.

Stor tak til de unge fra ungehuset for at gå positivt ind I samarbejdet og tage arbejdet med udlejningen. Og tak til Skov- og Naturstyrelsen for samarbejdet om brugen af søen.

Fakta

Bådudlejningen i Farum Sø er åben alle dage fra lørdag den 25. juni til søndag den 21. august, dog ikke på regnvejrsdage. Åbningstiden er alle dage kl. 14-18. Se priser og læs mere på furesoe.dk/baadudlejning.