Skattejagt i Terkelskoven


Farum Orienteringsklub har sammen med Naturstyrelsen oprettet en orienteringsbane med 35 poster i Farum Lillevang, Nyvang og Terkelskoven. Anlægget blev indviet i lørdags. Jeg løb den korte rute. Det var rigtig sjovt. Kort kan hentes fra klubbens hjemmeside. Før løbet holdt jeg en lille tale:

Velkommen til en dejlig sensommermorgen i noget af Furesøs smukke natur.

Vi skal indvie et nyt orienteringsanlæg – kaldet ”Find vej” i Lillevang, Nyvang og Terkelskoven Jeg tror, der vil være mulighed for både at finde vej og fare vild og det er jo det, der gør det hele spændende.

Navnet Terkelskoven lyder af eventyr og minder lidt om ”Mattisskoven”, hvor Ronja Røverdatter og Birk for vild og stødte på skovtrolde og rumpenisser.

Jeg har boet i Farum i mere end 20 år og løbet kommunen tyndt på stort set alle veje og stier. Jeg har nydt at kommer ud i naturen, finde rundt i kringelkrogene, mærke årstidernes skiften, fare vild og finde nye veje. Min oplevelse er, at stadig flere snører løbe- eller vandreskoene og kommer ud på stierne. Vi bor i Furesø fordi vi holder af naturen. Med det orienteringsanlæg, vi indvier i dag, bliver det endnu letter at komme ud og få sig rørt og samtidig få en naturoplevelse.

Anlægget kan bruges af den ambitiøse orienteringsløber, motionisten og  familien på søndagstur. Jeg er blevet farfar for nylig og glæder mig meget til at tage den lille i hånden og gå på skattejagt. Hun er så kvik, at det sikkert er hende, der finder posterne.

Anlægget passer som fod i hose til visionen for Furesø . Vi vil gerne være en aktiv kommune, hvor motion og fysisk aktivitet er en fast del af alle borgeres hverdag. Vi skal have attraktive fritidstilbud, der kan bruges af vores mange foreninger og af de borgerne, der får motion på egen hånd.

Stor tak til Farum Orienteringsklub for arrangement i dag og for arbejdet med at få anlægget på plads. I foster mange eliteløbere, der klare sig i den absolutte top på verdensplan. Men I gør også en stor indsats for breddeidrætten, når I arrangerer Farum Sø løb, sommeraktiviteter for børnene og Furesø Sommer Lege. I er i høj grad med til at gøre Furesø-visionen virkelig!

Også tak til Danmarks Orienteringsforbund for at have udviklet selve konceptet ”Find vej i …” .

Og endelig tak til Naturstyrelsen og vores lokale skovrider Kim Søderlund for at lægge skov til og for et rigtig godt samarbejde om at giver borgerne adgang til den smukke natur i Furesø.

Til Jer, der skal ud og løbe: Rigtig god fornøjelse og husk: ”at fare vild er en måde et finde nye veje på”.

 

—————— 

Fakta om Find-vej løbet

  • 35 faste poster i Farum Lillevang, Terkelskoven og Nyvang
  • Kort over skovene med poster kan hentes på Farum Orienteringsklubs hjemmeside (www.orientering.dk/farum-ok)
  • I hele Danmark er der er pt. omkring 60 ”Find vej i …” projekter og lige så mange er på vej.
  • Find vej i Danmark er på Facebook, hvor der kan findes information om gratis events i hele landet