Kunstens dag i Hareskoven


 Det er en fornøjelse at åbne ”Kunstens Dag” i Hareskovby, som jeg gjorde i dag – med et ben inde i foråret og midt i den nyudsprungne skov. Bedre ramme kan man ikke have til at vise al den kreativitet frem, som er koncentreret  i denne del af Furesø med den berømte ”Kulturtrekant” (Hareskov Bibliotek, Hareskov Skole og  Medborgerhuset Annexgården).

På årets ”Kunstens Dag” udstillede 25 kunstnere – alle fra Hareskovby med alt fra maleri, skulptur, grafik, tegning, foto, glaskunst, ikoner og smykker. Man kunne også opleve Hareskovbys lokalhistorie gennem historiske fotos. Elever fra Hareskov Skole udstillede egne værker, og Værløse Folkemusikanter og Furesø Garden var med til at gøre dagen festlig.

”Kunstens Dag” er en forårsfolkefest, hvor man både kan se på de udstillede værker, få et kik ind i kunstnernes værksteder, få en snak med kunstnerne – og prøve selv under kyndig kunstnerisk vejledning. Og der er selvfølgelig også sørget for, at man kan sætte sig og snakke med alle de andre besøgende samtidig med at man får lidt mad og drikke.  

Kunstens Dag er et udtryk for en fælles glæde og stolthed over al den kreativitet, som er der i hverdagen, og som nu vises frem – som et kit eller en identitet for lokalsamfundet. Og ”Kunstens Dag” er jo ikke kun for Hareskovbys beboere, men for alle i Furesø – og for alle andre.

Arrangementet er med til at synliggøre, hvad vi i Furesø kan på kunstens og kulturens område – til fælles glæde og inspiration.

Stor tak til alle jer, der står bag dette initiativ: Alle de udstillende, musikerne, ildsjælene, der har arrangeret og bundet det hele sammen til en fælles oplevelse for besøgende og medvirkende. Sidst, men ikke mindst: Tak til Hareskov Medborgerforening, som er arrangører for Kunstens Dag, og en særlig tak til arbejdsgruppen bag:  Christa Julin, Jette Sverdrup Henriksen, Lis Lemming, Jimmy Sebastian Caspersen, Annie Klug, Henning Bek, Lars Mathiesen, Børge Egelund Jørgensen.

Det viste værk er malet af Adi Holzer, der naturligvis også udstillede på “Kunstens dag”