Farum Søsti – indvielse søndag den 20 maj kl. 13.00


Kom og vær med
Naturstyrelsen og Furesø Kommune inviterer alle til en festlig og aktiv indvielse af den 10 kilometer lange rute rundt om Farum Sø. Du kan deltage i forskellige gå- og løbe- og cykelture, og der vil være snobrødsbagning, bål og guidede ture i den smukke natur (se program nederst).

 

Naturoplevelse og -beskyttelse
Områderne langs Mølleåen og rundt om Farum Sø er med i et stort EU LIFE-projekt, som skal forbedre levebetingelserne for en lang række truede arter. Det er blandt andet den store vandsalamander, der har fundet et fristed ved Farum Sø.

Farum Søsti er blevet til med penge fra LIFE-programmet.


Med indvielse af Farum Søsti bliver det lettere at finde vej rundt om Farum Sø, når man følger den 10 kilometer lange rute.

Stenkunst på vejen
Langs ruten kan man ikke alene opleve det meget varierede plante- og dyreliv, man kan også se forstenede dyr på vejen. Ruten er nemlig markeret med kilometersten udhugget i sten med både dyre- og plantemotiver, som man kan være heldig at opleve i levende live på sin vej, hvis man ser godt efter i vandhuller og buske.

Stenene er udformet af den lokale kunstner Olav Johannison.

Program for indvielsen af Farum Søsti søndag 20. maj

Kl. 13.00: Skovrider Kim Søderlund og borgmester Ole Bondo Christensen (S) indvier Farum Søsti. 

Kl. 13.15: Start 10 kilometer motionsløb

Kl. 13.20: Start 3 kilometer motionsløb (børneløb)

Kl. 14.20: Cykeltur rundt om Farum Sø

Kl. 14.30 Guidet gåtur i Sækken med start fra 4-kilometerstenen ’Grævlingen’

Kl. 14.40: Guidet gåtur i Præsteskoven med start fra 5-kilometerstenen ’Egernet’

Kl. 15.10: Guidet gåtur ved Farumgård og Farum Landsby fra 9-kilometerstenen ’Mursejler’

Festpladsen åbner klokken 12.00 ved bålpladsen mellem Fiskebækbroen og Farum Sø, og klokken 12.05 kan man indskrive sig til motionsløb og børneløb. Alle aktiviteter er gratis.

Der vil være musikalske indslag fra Furesø Musikskoles sambaorkester, og der er mulighed for at købe forfriskninger på pladsen.