Tale til FCN ved uddeling af mesterskabspandekager


Kære FC-Nordsjælland – Spillere, trænere, ledere, medarbejdere!

Tillykke med Danmarksmesterskabet.

Når man læser aviser i disse dage er det tydeligt, at der er noget om det gamle ord om, at ”sejre har mange fædre”. Men æren for mesterskabet tilfalder alene Jer – FC-Nordsjælland og de fans, der har bakket Jer op.

I har troet på idéen. I har spillet positivt, seværdigt fodbold. I har holdt sammen på en kerne af stamspillere i truppen og samtidig udviklet nye talenter.

I har taget det lange seje træk fra bunden af ligaen i sidste sæson og støt og roligt ædt jer fremad i tabellen. I var langt bagud FCK før forårssæsonen, men I gik ind i hver ny kamp den filosofi, der er Jeres motto: Altid mod målet – og I nåede det. Den måde at arbejde på er til inspiration for hele Furesø.

Sejren betyder direkte adgang til Champions League, med økonomiske gevinster og store sportslige udfordringer. Sejren betyder også meget for Furesø. Vi vil gerne være kendt som en kreativ kommune i hovedstadsregionen, der kan levere overraskende resultater. FCNs sejr er i sandhed med til at understrege det billede.

Nu skal nogen af Jer ud og holde en kort sommerferie – andre skal med landsholdstruppen til EM. Til Jer alle vil jeg sige: Nyd nu sommeren som Danmarksmestre – læn Jer tilbage – få det ind under huden. Mærk stoltheden boble frem – den er jer vel undt. Tusind tak for indsatsen og rigtig god sommer.