Farverige Furesø


Man er en heldig kartoffel, når man som borgmester får mulighed for at åbne to vigtige arrangementer på samme dag: Farverige Furesø og visionsdagen på flyvestationen.

Overskriften på Furesøvisionen, ”Vi finder løsninger sammen”, passer meget fint med Farverige Furesø, hvor vores mange forskellige etniske grupper inviterer til kulturmøde. For tredje år i træk kan man her i kulturhuset få smagsprøver fra alverdens lande, høre musik, opleve folkedanse og tale med Furesøborgerne med rødder fra Tyrkiet, Argentina, Indien, Kina, Marokko og så videre. Det giver gensidig forståelse og fælleskab på tværs – som jo er forudsætningen for at kunne finde løsninger sammen.

Som formanden for Integrationsrådet, Neslihan Diksan, siger det: ”Nationaliteter mødes og sød musik opstår”.

Vi er heldige kartofler i Furesø at have den rigdom af kulturelle udtryk. Og apropos kartoflen, som de fleste jo mener er noget af det mest danske, der findes: Kartoflen kommer fra Sydamerika. Spanierne bragte den til Europa og kartoffeltyskerne lærte de jyske hede bønder at dyrke den. Jeg har her i foråret lagt kartofler i mit lille sjællandske jordstykke sammen med mit dansk svenske barnebarn. Vi er heldige kartofler, hvis vi tør række ud efter verden og hinanden.

Tak til Integrationsrådet og alle foreninger og frivillige, der står bag arrangementet. En særlige tak til Kay Geels for som formand for arbejdsgruppen for Farverige Furesø at have trukket det store læs med forberedelserne.

Rigtig god fornøjelse med dagen