Skatten ned i Furesø


Med budget 2013-2016 falder skatten i Furesø et år før planlagt. I Værløse får borgerne en ekstraordinær og midlertidig skattelettelse i 2013, og i Farum falder skatten både i 2013 og 2014.
Vi har i byrådet for mere end et år siden besluttet, at skatten i Furesø skal være den samme i hele kommunen og ned på Værløseniveau i 2014. Med statens pulje til skattelettelser, der kom før sommerferien i år, fik vi en enestående mulighed for et tilskud til denne skattesænkning. På grund af Furesøaftalen er vi forpligtet til at have en forskel i skatteniveauet mellem Farum og Værløse på 2,3 pct. point frem til 2014. Derfor var vi nødt til at udtænke en særlig model, som Indenrigsministeriet nu har sagt god for. Modellen betyder, at vi begynder processen med en skattelettelse på 1 procentpoint i Farum allerede i 2013. Værløseborgerne får midlertidigt 1 procentpoint lavere skat i 2013, inden hele kommunen i 2014 ender på den samme skatteprocent på 24,9 procent. Hvad der sker er svært at forklare i ord, men denne graf skulle gerne fortætte det hele 🙂