Venstre på vildspor i Varmesag


Der har været en del konspirationsteorier fremme, men fakta er, at Furesø Kommune absolut ingen indflydelse har på udviklingen i varmepriserne eller på den aftale, som er indgået mellem Farum Fjernvarme og Hillerødforsyning/Vattenfall.

Når det er sagt, er vi selvfølgelig rigtigt godt tilfredse med, at Farum Fjernvarme og Hillerød Forsyning har indledt forhandlinger om at reducere prisstigningerne. Fjernvarmebrugerne i Farum kan bestemt ikke være tilfredse med den varslede prisstigning på 26 pct. , og den ser da heldigvis også ud til at kunne blive lavere.

Jeg forstår ikke beskyldningerne fra Venstre om, at samarbejdet mellem Furesø Kommune og Vestforbrænding blokerer for et godt samarbejde med de lokale fjernvarmeselskaber. Furesø har været medejer af Vestforbrænding i mange år – også længe før min tid. Vestforbrænding modtager kommunernes affald og omdanner det til varme og elektricitet.

Venstre har i Byrådssalen stemt for Furesøs energiplan med fokus på bl.a. affaldsvarme. Venstre har samtidig stemt for, at Furesø på linje med de 18 andre ejerkommuner stiller en lånegaranti, der muliggør, at Vestforbrænding kan udvide varmesamarbejdet på tværs af kommunegrænser i Nordsjælland.

I forlængelse af dette er Værløse Fjernvarme netop begyndt at modtage affaldsvarme fra Vestforbrænding til en fast lav pris, som jeg forstår også vil være en mulighed for Farum Fjernvarme. Billig, miljørigtig energi til Furesø – det er da en god historie, som godt kan kombineres med Farum Fjernvarmes idéer om geotermi.

Min oplevelse er, at der blandt parterne er vilje til dialog om at sikre den billigste og mest miljørigtigevarme til borgerne i Furesø. Venstre burde gå konstruktivt ind i den dialog og indstille valg-kalkun-jagten i denne omgang. ”Vi skaber løsninger sammen”. Det er Furesøs motto – også på varmeområdet”.

 

  • Flemming Hansen

    Hej Ole. Tak for de mange informationer jeg modtager fra dig, det var godt du kunne sætte Venstre på plads vedr. varmesagen. Vi må også arbejde for at du sidder som borgmester efter kommunevalget i 2013 det ville være godt, og samtdig lukke munden på Venstre.

    Venlig Hilsen
    Flemming