Indsats for unge med autisme og asperger


Byrådet besluttede med Budget 2012 at afsætte 500.000 kr. årligt til en målrettet indsats over for unge 18-25-årige med diagnoser indenfor autisme og asperger.

Målet er at støtte de unge, så de i størst muligt omfang kan bo alene og gennemføre en uddannelse eller passe et arbejde. I Furesø har 9 unge været tilknyttet projektet. Heraf er 5 flyttet i egen bolig, og 4 støttes med henblik på at blive i stand til at flytte hjemmefra. 8 er i gang med en ungdomsuddannelse, og en enkelt er under erhvervsafklaring.

De unge trænes blandt andet i praktiske gøremål i hjemmet. For eksempel rengøring, indkøb, madlavning, tøjvask og strukturering af hverdagen for at kunne klare et selvstændigt voksenliv.

Der er her tale om unge mennesker, som på trods af deres særlige udfordringer har en masse ressourcer, de skal lære at bruge – både i deres eget liv og som samfundsborgere. Vi skal fremme det, som vores unge mennesker kan frem for at stirre os blind på det, de ikke kan.

Indsatsen vil blive fulgt op med et samarbejde med lokale virksomheder om at skaffe job- og praktikpladser til unge med autisme og asperger.

 • Pernille Andrea Sørensen

  Hej Furesø kommune.

  Hvis det er rigtigt at i støtter unge autister her i Furesø, hvorfor er der så ikke ansat nok sagsbehandler til at varetage de unges behov for hjælp? Min søn har ikke haft en sagsbehandler i over et år, han er desværre anbragt på et behandlings tilbud der ikke passer til ham mere. Min søn kunne sagtens komme hjem og bo med den rette støtte hvis bare der var et tilbud til ham og en sagsbehandler. Barnets reform bliver ikke overholdt her i kommunen når det gælder anbragte børn med autisme. Det eneste min søn ønsker sig er at blive hørt, for de ønsker han har for sin fremtid.

  • Ole Bondo Christensen

   Kære Pernille Andrea Sørensen
   Jeg vil bede forvaltningen om at se på sagen og rette henvendelse til dig.
   V.h.
   Ole

   • Pernille Andrea Sørensen

    Kære Ole.

    Min søn Julius har takket være dig fornylig fået en rigtig god sagsbehandler som lytter til ham og os, så mange tak for hjælpen, nu kan det kun fremad i den positive retning.
    Aften hilsen Pernille

    • Ole Bondo

     Kære Pernille
     Dejligt at høre.
     V.h.
     Ole

 • Henrik Nyborg

  Hej Furesø,
  Det er jo godt, at I støtter unge med ASF mellem 18 og 25 med kr. 500.000.
  Men hvad med de lidt ældre, der har en diagnose indenfor ASF?
  Vi har en hjemmeboende søn på 48 år og vi har KÆMPET med kommunen i ca. 5 år for at få et værdigt tilbud til ham.
  Og vi anser ikke Granhøjen i Odsherred som værdigt (ref. Operation X).
  Vi har ved selv at betale alle omkostninger (og de er STORE- både menneskeligt og økonomisk) for vores søn, sparet kommunen/det offentlige for et 2-ciffret millionbeløb.
  Kommentarer?
  Med venlig hilsen,
  Henrik Nyborg