Børnene indtager grønsværen i Farum Park –


Mens der på Superliga-stadions landet over er noget nær “adgang forbudt” på grønsværen for almindelige dødelige spillere, er situationen nu en helt anden i Farum.

Den nye kunstgræs-bane betydet nemlig ikke blot, at Superligaspillerne kan træne og spille kampe året rundt; selv de mindste børn spiller nemlig nu kampe i de rammer, der hidtil har været forbeholdt stjernerne.

Med 1200 medlemmer er Farum Boldklub en af landets største fodboldklubber.

De mange spillere har i vinterhalvåret tidligere kun haft én vinterbane til rådighed, idet man for år tilbage nedlagde den eksisterende grusbane og udlagde denne til parkeringsareal i forbindelse med kampe i Farum park. Det massive pres på denne ene vinterbane betød korte træningstider for mange hold, aflysninger af træning, når banen skulle bruges til træningskampe, m.m. Disse forhold er blevet klart forbedret med den nye kunstgræsbane på Farum Park.

Og udover at forbedre forholdene for de mange hold, har den nye bane nu altså også fået den konsekvens, at selv de mindste kan få lov til at drible rundt i andres Laudrups fodspor, løbe i samlet flok ned mod ende tribunen for at blive hyldet af publikum – og i det hele taget opleve det sus, der altid er forbundet med at træde ind på et superligastadion.

Allerede den 17 marts var der mulighed for at se hele to kampe på én gang: Nemlig en U-11 pigekamp Farum BK mod BSV samt en U-10 Drengekamp Farum BK mod KB – 7 mandskamp i Champions League for Kids, A rækken.

Fakta om betydningen for Farum Boldklubs muligheder for benyttelse af Farum Park

Farum hold kan når Farum Park (FP) ikke benyttes til kampe, træning, arrangementer m.v. styret af FCNordsjælland, afvikle egne kampe herunder også træningskampe i FP.
Disse kampe kan også afvikles om aftenen, da der er etableres et trænings projektørlys uafhængigt af de eksisterende lysmaster, så lyset ikke generer naboer m.m.

Da såvel FCN, som alle de elitehold der er en følge af FCN, henlægger en væsentlig del af deres træning og kampe til Farum Park, frigør det mange brugstimer i det omgivende Farum Idrætspark, som giver bedre adgang til fastlæggelse af træningstider og kampe for breddefodbolden i Farum Boldklub.

Af Hanna Gregersen, projektleder ‘Aktive hænder’