Nye virksomheder til Furesø


Vi skal skabe flere lokale arbejdspladser. Byrådet nedsatte for tre år siden et erhvervskontaktudvalg med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. Siden er sagsbehandlingstiderne faldet markant, dækningsafgiften er blevet sat ned og støtten til iværksættere blevet forbedret. Nu har vi i fællesskab taget det næste skridt – nemlig en kampagne for at tiltrække nye virksomheder. Da kampagnen blev skudt i gang i tirsdags var alle mand og kvinder af huse: Formændene for Furesø Industriforening og Erhvervsforening, Centerforeningerne for Farum Bytorv og Værløse Bymidte, lokale erhvervsmæglere, virksomheder og byrødder. Efter blot et par døgn har vi allerede fået flere henvendelser fra virksomheder, der er interesseret i at høre nærmere om mulighederne for at etablere sig i Furesø. Sammen skaber vi løsninger!

Hanne Metzsch, der er erhvervsmægler i Furesø glæder sig over kampagnen: “Vi er glade for, at kommunen går ind med et så markant initiativ. Vi er glade for at have kommunen som medspiller i forbindelse med at få solgt og udlejet de tomme erhvervsbygninger”, siger hun.

Solveig Bisgaard er næstformand i Erhvervskontaktudvalget. Hun understreger, at det er en fordel for hele Furesø at trække nye virksomheder til. “Vi skal skabe vækst og flere lokale arbejdspladser, det er godt for alle. Og fremmødet til kampagnestarten viser, at erhvervslivet står sammen og bakker kampagnen op”, siger Solveig Bisgaard der også er direktør i SIMI A/S.

Kampagnen følges de kommende måneder op af målrettet annoncering i aviser og digitale medier, så budskabet når ud til virksomhedsledere landet over.

Furesø på vej frem
Dansk Industri kortlægger hvert år det lokale erhvervsklima og i 2012 blev Furesø kåret som den kommune, der har Danmarks bedste infrastruktur. Samtidig er Furesø den kommune i landet, der i DI´s undersøgelse har oplevet den største fremgang, når det handler om information og dialog mellem virksomheder og kommunen. Hele 79 pladser er Furesø rykket frem i tabellen på denne kategori.

Fakta
12 fordele ved at drive virksomhed i Furesø
1: gode erhvervslokaler, 2: hurtig sagsbehandling, 3: erhvervsteamet giver let koordineret indgang til kommunen, 4: god service og rådgivning, 5: Danmarks bedste infrastruktur, 6: veldrevet kommune, 7: adgang til kompetent arbejdskraft, 8: erhvervsnetværk på tværs, 9: gode lokale indkøbsmuligheder, 10: natur lige ved døren, 11: masser af sport og kulturliv, 12: topfodbold og vinderkultur i FCNetværk.

Se Furesø fordelene her.