Lokale kunstnere – Furesø kunst, når det er bedst


Hjertelig velkommen til udstillingen ”Lokale kunstnere” med flere end 400 værker og mere 161 udstillende Furesøkunstnere.

Udenfor er foråret over os. Alt springer ud, og naturen udstiller sin skaberkraft og herlighed.

Som med foråret har vi glædet os til denne udstillingen, hvor lokale kunstnere springer ud og viser, hvad de dur til. Kunstnere i svøb har deres debut, og mere erfarne kunstnere kan demonstrere deres kunstneriske udvikling siden sidst. Det kunstneriske vækstlag i Furesø får med udstillingen mulighed for at mødes, og prøve kræfter med hinanden.
Storm P. Har sagt at ”kunst strækker sig lige fra Michelangelo til et spil kort, der forvandles til en kanin”. Når man ser værkerne i denne udstilling er det klart, at vi er tættere på Michelangelo end på tryllekunst.

En anden stor kunstner – Van Gogh – har sagt at ”malerier har deres egen sjæl, der kommer fra kunstneren”. Der er meget sjæl i de udstillede værker, og der er grund til at glæder sig over al det talent, der findes i Furesø! Hvor kreativiteten blomstrer, der trives mennesker!

Vi har en vision i Furesø om at være en attraktiv bosætningskommune med stærke fællesskaber, hvor borgerne tager ansvar og engagerer sig. Vi vil også være en kommune med et rigt udbud af kultur, idræts- og fritidsaktiviteter. Furesø Kunstforening har med denne udstilling vist, at Furesøvisionen ikke bare er pæne ord på papir. Udstillingen har kun været mulig takket være et kæmpestort frivillig arbejde. Tusind tak for indsatsen til bestyrelsen i Kunstforeningen.

Vi politikere stiller de lokale rammer til rådighed. Men det er kommunens borgere, der skal udfylde dem. Dagen i dag er endnu et bevis på, at det kan lykkes til glæde for rigtig mange borgere. Tak til de udstillende kunstenere for at fylde rammen ud. Held og lykke med udstillingen og med jeres fremtidige virke.

Og når udstillingen lukker i slutningen af juni, kan man gøre som W.C. Fields fætter, der – ifølge W.C Fields! – giftede sig med en tatoveret dame udelukkende for kunstens skyld.
Hermed erklærer jeg udstillingen for åben!