Åbning af kulturhus Stien


En sti skal benyttes – ellers gror den til. Sådan er det jo også med os mennesker. Denne afdeling af den gamle Bybækskole hed Stien. Alt for længe har den stået tom og ubenyttet hen.

Groet til var den – og tømt for liv. Men så fik vi en idé: Hvorfor ikke sætte lokalerne i stand med hjælp fra nogle af de ledige i kommunen. Stiens mange tomme kvadratmetre burde kunne benyttes af de mange foreninger og borgere, der mangler plads til al deres virketrang.

Vi tog for et års tid siden en snak med Zanne Jahn om idéen, og hun var straks fyr og flamme. Zanne fik låst sig ind på den lukkede skole, målte op, lagde planer og fik meget hurtigt engageret Lars Verdich i at bygge Stien op og om.

Siden er det gået slag i slag og i dag kan vi åbne og byde velkommen til foreninger og borgere i Furesø, der nu skal betræde Stien og skabe nyt liv.

I Furesø skaber vi løsninger sammen. Rigtig mange har bidraget til at Stien har kunnet åbne i dag. En særlig tak skal lyde til Zanne og Lars og til de, der har knoklet med det hårde manuelle arbejde med at vælte vægge, sætte nye op, spartle huller, male og udsmykke Stien. Hvor er det blevet flot!

Vi er i Furesø kendt for stærke fælleskaber og for at kunne bygge bro på tværs. I stien vil man fremover kunne høre rap, opera og rockmusik. Man vil kunne male og dyrke pilates, afholde møder og meget, meget mere. På den gamle fodboldbane uden for er der godt gang i folkehaverne.

Som Inger Christensen skrev i 1967 i digtet ”Det”: “Et samfund kan være så stenet, at alt er en eneste blok, og indbyggermassen så benet, at alt er gået i chok, Og hjertet er helt i skygge, og hjertet er næsten hørt op. Til nogen begynder at bygge, en by, der er blød som en krop”.

Mit håb er rigtig mange Furesøborgerne i fremtiden kan mødes ”på Stien”. Her er plads til oplevelser og stærke fællesskaber, som er den særlige styrke ved Furesø.