Bondo: Furesø skal have en medieskole

flyvestationenSocialdemokraterne vil etablere en ny ungdomsuddannelse inden for medie, grafik, film, animation og lyd på Flyvestation Værløse. Folkene bag Filmstationen på Flyvestationen er begejstrede for idéen.

På Flyvestation Værløse er der de senere år optaget en lang række tv-serier, musikprogrammer, reklame- og spillefilm. Store dele af filmen Hvidstensgruppen er optaget her. Det samme gælder tv-serierne Lærkevej og Lulu og Leon. Ud af Flyvevåbnets efterladte hangarer og administrationsbygninger er der vokset et helt lille Hollywood op i Furesø. En række virksomheder inden for lyd, lys, billeder, kulisser og filmproduktion har slået sig ned med mere end 50 lokale arbejdspladser til følge.

Furesø kommune samarbejder allerede med Filmstationen, hvor unge ledige fra Furesø prøver kræfter med arbejdet inden for medieverdenen.

Ole Bondo Christensen, borgmester, siger:

– Det er helt oplagt, at vi etablerer en ny ungdomsuddannelse inden for medie, grafik, film, animation og lyd på Flyvestation Værløse. Furesø er er kreativ kommune. Mange af vores unge vil gerne gå medievejen, og vi har et rigtig levende filmmiljø på filmstationen. De to ting skal vi kombinere.

Henrik Poulsen, S-kandidat, forfatter og mediekonsulent, supplerer:
– Mediebranchen vil være en af fremtidens vigtigste vækstområder. Hvis vi kan etablere en medieuddannelse midt i det kreative filmmiljø på Flyvestationen vil det være med til at tiltrække nye virksomheder og produktioner inden for medieområdet. Mediebranchen er innovativ og præget af iværksætterånd. Alt det der efterspørges. Det vil have meget stor betydning for Furesø generelt.

Drivkræfterne bag Filmstationen, de to direktører Anders Engelbrecht og Thomas Christensen er begejstrede:
– Det er en fremragende idé, som vi meget gerne vil være med til at realisere. Vi ser rigtig store udviklingsperspektiver på Flyvestationen inden for film- og medieproduktion, specielt nu da ejerforholdene for Flyvestationen er afklaret. Vi vil rigtig gerne samarbejde med Furesø Kommune og andre om at få en skole etableret. Samspillet mellem en medieskole og et aktivt filmmiljø vil være helt unikt og vil kunne gavne begge parter.

Vibeke Windeløv, der har mange års erfaring i film- og tv-branchen, bl.a. som producer for Lars von Trier, er ligeledes begejstret:
– Det er et fantastisk at der nu tages initiativ til en ny uddannelse indenfor film, tv og medier hvor  fremtidens filmhåndværkere vil kunne uddannes, der findes eksempelvis ingen uddannelse i
Danmark der dækker alle de håndværksmæssige jobfunktioner på et filmhold.

Se andre indlæg:

2 tanker om “Bondo: Furesø skal have en medieskole

  1. Kære Henriette Moos,
    Tak for de fine indspark til ideen om en medieskole. Vores udgangspunkt i Socialdemokraterne i Furesø er jo at tilbyde en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse inden for medieområdet. Vi har behov for flere ungdomsuddannelser i kommunen. Men vi tænker videre, fordi der omkring Filmstationen og EUD-uddannelsen kan blomstre flere uddannelsestiltag op. Du peger på nogle spændende muligheder i samarbejde med velrenommerede uddannelsesinstitutioner, og Vibeke Windeløv har også peget på et uddannelsesbehov for produktionsmedarbejdere. Og vi kan også “kigge nedad”: åbne værksteder for vores skoler og borgere i øvrigt samt evt. en produktionsskole til de unge, der endnu ikke har valgt en uddannelsesvej. Vi skal finde gode samarbejdspartnere (teknisk skole, erhvervsliv etc.), der kan se ideen og vil deltage i gennemførelsen.

  2. God ide – husk også lyd-delen i en sådan uddannelse og de tværmedielle aspekter. Fremtidens film og tv skal jo ud på mange flere platforme og skærme end det er tilfældet i dag. Professionsbacheloren Sonic College i Haderslev har eksisteret med stor succes siden 2010 og de ville være oplaget at samarbejde med på den front, da de nu er begyndt at levere lyddesignere og filmkomponister til det professionelle filmmiljø. (Se: Soniccollege.org). EUCROMA-uddannelsen på Filmskolen ville også være interessant at samarbejde med da de arbejder internationalt og har et rigtig godt lærernetværk i hele Europa, som måske kunne bruges til at fremme udveksling til spændende film- og tv-miljøer. EUCROMA mangler i øvrigt studieboliger til alle deres internationale studerende, så måske kunne man endda lokke dem til at lægge nogle af deres undervisningsaktiviteter i Værløse, hvis der var gode og billige boliger at få herude?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *