Tale til vælgermøde i Hareskovby den 5. november 2013

Valget den 19. november er enkelt. Skal vi fastholde det brede politiske samarbejde, hvor vi har fået styr på økonomien og skabt fremgang for Furesø. Eller skal vi overlade borgmesterposten til en person uden tidligere erfaring med lokalpolitik og til et parti, der slap tøjlerne sidst, de havde muligheden.
For 4 år siden stod Furesø med Danmarkshistoriens største gæld, skyhøje renteudgifter og løbende budgetoverskridelser. Skoler, biblioteker og svømmesale var udsat for årlige sparerunder. Venstres byrådsgruppe blev i løbet 2009 splittet til atomer. Til sidst forlod selv Venstres borgmester byrådsgruppen og partiet. Furesø sejlede uden ledelse.

Den vigtigste opgave, da det nye byråd trådte til i 2010, var at få styr på økonomien. Med den nye Furesøaftale fik vi årlig forbedring af Furesøs økonomi på godt 80 mio. kr. Samtidig har vi effektiviseret kommunens drift med 120 mio. kr. om året. Nu har vi overskud på budgetterne. Vi afdrager på gælden og har fået plads til udvikling.

Venstre har ført en meget negativ valgkampagne. Men fakta er jo, at Furesøs økonomi nu er kernesund. Alle partier har stået bag budgetterne i denne valgperiode. Det er ikke sket før i mands minde. Vi er den kommune i landet, der har sat skatten mest ned de seneste 4 år. Personskatteniveauet ligger nu i den nederste fjerdedel – fra at have ligget i den øverste tredjedel. Grundskyldpromillen ligger som den 16. laveste i landet.

Den økonomiske og politiske stabilitet er afgørende for Furesøs fremtid. Vi er den kommune, der de seneste 4 år er gået mest frem i DI´s årlige vurderinger af kommunernes erhvervsklima. Vi har oplevet vækst i antal arbejdspladser og virksomheder, og Furesø er nu én af de kommuner, hvor det er lettes at sælge huse. Børnene er blevet bedre til læse. Vi har fastholdt en god ældrepleje og vi har fået råd til nye satsninger på kultur og idrætsområdet. Furesø er blevet kendt for andet en dyr rødvin og protestfakkeltog.

Med styr på økonomien kan vi i næste byrådsperiode sætte ekstra fokus på at udvikle Furesø. Hver skattekrone anvendes med omtanke. Skolereformen skal blive en succes. Det har vi afsat ekstra midler til. Vi vil skabe en ny ungdomsuddannelse inden for medieområdet. Vi skal sikre mindst 200 nye ældreegnede boliger. Familier med udfordringer skal have hurtig hjælp til selvhjælp. Vi skal løse problemer med bilkøer i morgentrafikken. Flyvestationen skal udvikles med natur, kultur, bolig og erhverv. Og vi skal gøre det hele i et tæt samarbejde med borgerne og vores velfungerende lokalsamfund.
Vi har haft et formidabelt samarbejde i valggruppe 1 de seneste 4 år. Og jeg vil gerne takke Susanne, Mortensen (C) Jane Isdal (SF), Per Kattrup (DF) og Helle Katrine Møller (RV) for at vi har kunnet holde sammen og skabe gode løsninger for Furesø.

Min opfordring til vælgerne i Furesø: Stem på et parti, der vil fortsætte det brede samarbejde. Det er det, der giver resultater, Jeg er klar til 4 år mere i spidsen for Furesø. Det er et privilegium og en stor ære at være borgmester i en kommune med borgere som jer.

Ole Bondo Christensen

Se andre indlæg:

En tanke om “Tale til vælgermøde i Hareskovby den 5. november 2013

 1. God morgen til Ole og alle borgere i Furesø

  Imponerende tale.

  Jeg vil anbefale alle at stemme personligt på Ole Bondo Christensen.

  Jeg håber, at I får fire år mere med samme politiske ledelse.
  Hvad er alternativet: Bladejer og “børnelokker” Flemming Oppfeldt og Lars Carpens, der vil asfaltere hele kommunen, for at betjene de ejendomsspekulanter, der har købt og betalt ham til at føre deres politik i Byrådet. Personer, der var Brixtoftes nærmeste hjælpere, og som vidste næsten alt, men lod Peter tage hele straffen. Puha, jeg får lyst til at kaste op…

  Mange hilsner
  Jens Hjorth Hald
  Rungsted Kyst (i skattely)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *